dilluns, 6 de juliol del 2009

L'home com a víctima del patriarcat

Article breu que explica d'una manera no gaire rebuscada com el patriarcat, en tant que sistema social i econòmic que oprimeix a les persones, també efecta als homes al tallar-nos part dels sentiments i actuacions, a la vegada que ens obliga a adoptar una postura de superioritat que ens nega coses tan humanes com l'error, la cooperació i la debilitat. Llegir-lo


Article publicat a la revista Veu Rebel nº 25


2 comentaris:

  1. Home i tant que et donaré un cop d'ull de tant en tant :P

    Et fica al llistat dels meus blogs !

    Salut camarada!

    PD: Ens veurem dissabte 18?

    ResponElimina
  2. Hola, molt interessant.

    Jo afegiria que l'home, degut a aquest rol del qual és víctima, es troba molt indefents davant dels casos de maltractament per part de les dones. Degut a que és molt difícil que un home es reconegui com a víctima i molt menys que ho comenti o ho denuncii. En aquest sentit, la incomprensió social i el fet de que totes les campanyes sobre maltractaments només tracten a l'home com a potencial agressor i a la dona com a potencial víctima, fan que els homes, en especial els adolescents actuals no tinguin eines conceptuals per defensar-se en el futur.
    A part d'això, jo afegiria que, estant d'acord en que l'home ha de normalitzar l'expressió dels sentiments, tampoc no podem pretendre la igualtat total per una qûestió biològica. Estrògens i testosterona conformen actituds diferents davant la mateixa situació. I ja està bé que sigui així, no hi hauria d'haver cap problema sempre que no hi hagui falta de comprensió de part dels dos sexes.

    Juan Luis. (El de Terrassa)

    ResponElimina